söndag 11 januari 2009

Bonnies första dagar på Hörnetorp

När Bonnie anlände stod Bosse och Star i sina boxar och väntade. Dom undrade klart vad det var för en liten figur som kom. Bonnie visades in av oss i sin nya box efter vi hade pushat ut henne ur släpet. Det var ju lite läskigt att gå på rampen. Den första natten gick bra och det var dax att släppas ut i hagen dagen därpå. Vi ville att hon skulle ha grimma på sig ute, så vi kunde få tag i henne om det skulle behövas. Ja, vi trodde att det inte skulle vara några problem med den där grimman som vi hade tagit på så många gånger tidigare hos Bonanza. Jaja tji fick vi, Bonnie tänkte minsann inte ha nån grimma här inte. Vi höll på med henne i en timme innan hon hade gett sig och grimman satt på. Skam den som ger sig. Bosse och Star var sura som ägg, stå här inne så länge bara för att den lilla inte vill ha grimma på sig. Jaja pållarna blev utsläppta och Bonnie fick gå med Star som vi vet är en snäll pålle mot bebisar. Bosse stod och blängde från hagen sidan om. Riktigt sur. Star och Bonnie kom överens direkt och det gick bra hela dagen.
Det kom folk med jämna mellanrum och ville se den vackra lilla flickan, fick ett tips att hon skulle stå i boxen sidan om Bosse på natten så de lärde känna varandra, sagt och gjort det gjorde vi och Bosse laddade bakbenen och flyttade mellanväggen någon cm direkt han såg henne i Stars box och stackars Bonnie stod förstenad intill väggen. Senare på kvällen verkade som Bosse hade tinat upp lite och på morgonen såg han inte alls lika sur ut längre, så vi tänkte släppa ihop dom.

Grimman åkte på Bonnie som inte hade några problem med den längre och ut i hagen. I början var det lugnt, Bosse såg till att Bonnie hölls sig i sin hörna som han hade placerat henne i och han och Star stod och glufsade hö med god aptit och Bonnie fick bara titta på. Men höet tog slut och då var det slut på Bosses vänlighet oxå. Han lade öronen och sprang som en tjur efter Bonnie och föste ut henne ur hagen så stolpar och linor for hejvilt omkring. Jag och Thomas som stod i hagen med långpiskor hade inte en chans att hinna med. Ojoj Bonnie lös, har hon skadat sig?? Hur ska vi få tag på henne?? Ett föl på rymmen !!! Måste vara lugn fast hjärtat bultade på. Som tur är så är Bonnie en ganska lugn häst, så efter en liten stund hade vi fångat in henne och kollat igenom henne så hon inte hade skadat sig. Och Bosse, ja han åkte till skämshagen och fick lulla där för sig själv den gamla surgubben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar