måndag 6 april 2009

Söndag 5 April.

Vilken dag, oj vad kul det var. Hade tagit ledigt från jobbet för att kunna åka på en clinic för hantering av unghästar hos Christine Pamp. Tyvärr var det för få anmälda så det blev inställt. Men tack för att vi har Sara och Mia Alvrud. Sara drog ihop ett gäng med hästar och så hade vi en träff allihopa hos Anna som bor utanför Genarp. Sara hade fixat fika och Mia som har jobbat hos Christine Pamp och är Stars gamla mamma höll i lekarna som vi fick göra. Det var jättenyttigt både för oss och för hästarna. Leken vi gjorde hette ``De sju lekarna´´ och innehåller sju olika lekar.
Vänskapsleken = Att lära hästen att du inte är farlig. Ska kunna röra vid hästen med olika saker ex. spö, rep mm.
Igelkottsleken = Att lära hästen att gå undan för tryck.
Flyttaleken = Att flytta hästen utan att röra vid den.
Jojoleken = Att lära hästen att flytta sig rakt både framåt och bakåt på en rak linje.
Cirkelleken = Att lära hästen att byta gångart eller tempo när du ber om det.
Sidvärtsleken = Att lära hästen att röra sig i sidled.
Trängselleken = Att kunna gå igenom trånga passager.
Efter halva leken var unghästarna trötta på det så vi fick pausa och dom fick gå och lulla en stund. Vi tänkte att dom två minsta kunde gå i samma hage och leka lite men ack så fel vi hade, dom ville bara tugga gräs och inget annat. Men vi fick gott kaffe och bullar i alla fall. Annas morganhäst som är född i april. Ska visas den 4 Juli på Jägersro.
Annika och sin morganhäst Dan.
När klockan var halv fyra och både hästar och vi var slut i huvudet så begav vi oss hem. Dom andra som blev kvar skulle grilla men vi kände att vi ville hem för vi hade ju en bit att köra.
Mia visade oss också hur vi skulle transportträna Star att gå in utan staket och rep. Men han protesterade vilt och var duktigt sur på henne. Men efter ett tag så kom han in i allafall och vi har något att träna. Hmmm.
Väl hemma så släppte vi ut hästarna och gav dom gott hö att tugga på och jag tror att Bonnie har varit helt slut så hon har nog sovit middag en stund som husse och matte gjorde i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar