torsdag 12 januari 2012

Gamla minnen.

 Här började intresset för hästar. Thomas var halvfodervärd för en svart travare vid namn Petter. En dag bara kom ägaren och sa att han var såld och skulle flytta. Stackars Thomas, han älskade sin Petter och det dröjde inte länge innan en annan häst flyttade in. Det roliga är att Petter står bara någon km härifrån och Thomas kör förbi honom varje dag när han kör till och från jobbet.



Gale Boss Född 1988
Nästa häst i ordningen var vår älskade varmblodstravare Bosse. Han hämtade Lasse & Thomas en sommardag ända ifrån Kalmar.
Efter Thomas hade skaffat sig Bosse så började mitt intresse oxå för hästar. Bosse var mycket speciell och man kunde göra vad som helst med honom. Kanske kunde man få en likadan.......
I alla fall så köpte jag och en god vän Karin en häst tillsammans. Han hette Ecco och han var inte precis som Bosse. Man kunde definitivt inte göra vad som helst med den hästen. Inte ens fånga honom i hagen. Stackarn hade nog inte haft det lätt i sina dagar. I alla fall blev det en för stor utmaning för oss så vi beslutade oss för att sälja honom. Nu bor han i Ljungby och det är tredje stället efter mig och Karin, så jag hoppas innerligt att han får stanna där resten av sitt liv.

Ecco och Jeppe bakom.
   
Ecco Sand född 1997
                                             
           
Karin, Jenny och Ecco.

Så här firade vi jul i stallet på den tiden. Så mysigt.

Mina små älsklingar Beddis Otti Gyemo (Otti) Född 1992
och Black Boots Golden Girl (Vera) Född 2001.

Otti på utställning som veteran..

Vera på utställning.

Vera diskar.

Så här vig var Thomas år 2002. Klarar han
det nu tro?

Do-Kimers Ito Född 1998.
Ito, vår älskade Ito, fortfarande saknad. Ito kom till oss ett tag efter vår första hund Samantha hade gått bort. Han var c.a. 1,5 år och väldigt uppfostrad. Snällare hund än honom får man leta efter. Han älskade att ligga på trappan utomhus och vakta huset och hålla koll på allt och alla som passerade. Han låg på trappan i värsta heta sommarvärmen eller i värsta kallaste snöstormen. Han bara älskade sin trappa helt enkelt.


2003 flyttade Faxe in som granne till Ito.
Usch vad jobbig han var tyckte Ito när Faxe hängde i honom
och ville leka.

Fick han inte ligga på trappan så föredrog han fåtöljen.

Frasse (Spinken)
Frassekatten som flyttade in till oss en kall vinterdag. Han hade verkligen många kattliv. Ett kattliv försvann när en mås tog honom och flög iväg. Jag stod och gapade och trodde inte mina ögon när Frasse flög iväg. Troligtvis var han för tung, för måsen släppte honom och Frasse landade på benen och undrade nog vad som hänt. Han sprang även omkring till olika människor i Landskrona och tiggde mat och var med på nästan alla rundor när vi var ute med hundarna. Folk brukade skratta när dom såg oss och hundarna med katten sist på släp. En gång var han borta i en hel vecka och när han kom hem hade han ett annat namn i halsbandet. Spinken stod det och ett telenummer. Jag ringde och frågade om det var hennes katt, men det var det inte för han hade bara kommit en dag och då hade hon gett honom Pussimat, såklart han stannade där då för hemma hos oss fick han bara torrfoder. Gissa vem som sprang till affären och handlade burkmat, sedan stannade han hos oss resten av sitt liv. När vi hade flyttat till Råga Hörstad så låg han och solade sig på dom vita strecken mitt på vägen så bilarna fick stanna för honom. Ett under att han överlevde det.



Thomas som kör sin nyinköpta gräsklippare
och Ito åker i den hemmabygda vagnen.


2007 hittade jag denna lilla gård på Hemnet och blev helt förälskad. Efter mycket om och men blev det till slut vår lilla ``gård´´
När gården var vår så ville Thomas ha en ny ``western´´häst. Fick ett tips av en tjej vi träffade på High Chaparall och det var vår lilla gosse Star.
Åkte till Toppeladugård och träffade Star för första gången och Thomas var såld direkt.

Första gången på Star.
Star & Bosse träffas för första gången i september 2007
på Hörnetorp i Billinge.

 

Året blev 2008 och denna lilla underbara krabat föddes. Bonanzas Bonnie. En riktig Amerikansk Quarter och palomino till på köpet. Hon var helt underbar och när vi fick hem henne så startades denna blogg.

Bonnies ``syster´´ Baby med sin son Clyde,
Bonnies mamma Missy och så lilla Bonnie.

Första gången jag och Thomas fick på
Bonnie sin grimma.
Baby och Clyde i Augusti 2008.
Clyde 2011 som tränas på kor hos Moreno
Söderlund.
Star passar Bonnie när hon kom hit vintern 2008.
Bosse flyttar då till Sibbhult där han bor än idag.
I Mars 2009 köper Ingela sin Quarter.
Hoppas nu jag stavar rätt, WannaBeMiniMe.
En syster till min Snap. Får dock inte glömma att
både Snap, MiniMe och Clyde har samma pappa.
Jag och Snappan när jag precis köpt henne 2010.



Sedan har vi ju lilla Ebafarmens Yoga Född 2008.
Historien om henne känner ni ju alla till.

Sist men inte minst har vi ju alla våra musjägande katter som bor i sadelkammaren.
Historien om dom finns ju här på bloggen.

3 kommentarer:

  1. Vilken himla trevlig sammanfattning av det hela!! Jätteroligt! En del flashbacks blir det ju också, t.ex. första mötet med Ito - vilken helt otroligt underbar hund, alltså. Fortsätt nu och skriv hihi...! Kram Marina

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar sammanfattning:)Härliga foton, det var ju ett tag sen! Ha det så jättebra så syns vi en dag:) Kram Karin

    SvaraRadera
  3. Hej! Skulle du kunna skriva lite mer detaljerat om Ecco? Känner liksom hon som äger honom.Skulle vara roligt att höra lite om hans bakgrund!

    SvaraRadera