torsdag 4 november 2010

Nu kommer filmen !!!!

Premiärturen på Bonnie onsdagen den 3 November 2010.

3 kommentarer:

  1. Som han ju sjunger, Björn Skifs; "härligt, men ta det varligt..."! Det är lätt att gå för fort fram då hästen är så otroligt samarbetsvillig och duktig som Bonnie är. Men hon är ju avslappnad och fin (svansen lös) och ingenting är ju konstigt eftersom ni har hanterat henne så naturligt. Hon verkar också ha hittat balansen väldigt bra och går i låg och fin form. Men om jag får lämna ett råd (?) så kanske man kan vara lite försiktig så här i början med alltför många och alltför snäva småvolter... Men det är som sagt lätt att gå händelserna i förväg med en så duktig tjej! Eloge till alla involverade parter!! Tycker Mårina = )

    SvaraRadera
  2. Hej Marina !
    Vi tackar för allt beröm vi fått av dig och tar gärna emot råd.
    Det med snäva svängar är för att man inte ska ta henne i munnen för att stanna eller sakta ner.Det är oxå för att hon från början ska gå på skänkel. Alltså skänkel först och händer inget, hjälp med tygeltag. Reiningryttare bromsar inte med munnen utan man vill att hästen ska stanna eller sakta ner med att trampa ner och lite framåt i stigbyglarna.

    SvaraRadera
  3. Alltså samma som i traditionell - "engelsk" - ridning! Alltid skänkel/vikt före tygel; tygeltag är sekundära och förstärkande när de första hjälperna inte går igenom. Väldigt mycket som är likt i dessa två discipliner, även om hjälperna i sig skiljer sig i mångt och mycket. Men hallå - ni ÄR duktiga och förtjänar beröm! Och Bonnie. Och Malin. Krammkramm från Tirup.

    SvaraRadera