tisdag 20 december 2011

Ja det rör på sig dåligt.....

.....jag känner själv att det blivit lite slappt här på bloggen. Man känner sig inte riktigt på humör just nu när vädret är som det är. Regnigt, pugit och ruggit kallt. Lusten finns där inte riktigt.
Men dagarna går och alla mår bra, både fyrbenta som tvåbenta.
Sofia har varit på uteritt med hennes kompisar och när hon kom hem hade hon ett stort leende på läpparna. Det hade gått sååå bra och dom hade t.o.m galopperat.





En söndag när solen lyckades tittade fram så tog jag och Thomas Snappan så hon fick motioneras lite. Dom har lite överskottsenergi nu när dom inte kan springa i hagen för det är så dyngit. Vi drev henne först på ridbanan och då både stod hon på bakbenen och slängde med huvudet och visade sin kaxiga attityd. Jaja hon fick hålla på med det tills det inte var kul mer utan att hon gav upp. Sedan blev det en runda i corallen med mig och där fick jag henne till att ge sig, men hon är envis den rackaren.
När Snappan var klar så rann svetten ur henne, till och med under grimman på nosen skummade det så svettig hon var så hon fick stå inne ett tag medan vi tog Bonnie. Det gick ganska fort, hon vet vad som gäller och protesterar inte så mycket. Hon blev dock också svettig så hon fick oxå stå inne en stund.
Igår var hovslagaren här och gjorde manikyr på damerna och Star fick nya dojjor med broddhål och snösulor. Eftersom han är så snubblig och inte orkar lyfta på hovarna så har hovis kortat tårna framtill och rundat av dom och satt en storlek större skor baktill så bakbenen bromsas lite, han sa att det brukar hjälpa. och så får Sofia fortsätta köra honom i corallen med bommar så han lyfter benen ordentligt, vilket inte är så populärt från Stars sida.

Thomas har även byggt en dörr in till lösdriften, så man slipper trampa i dyngan och uppfunnit en fin korg som pållarna har sitt hö i. Nu står dom där och pillar med det halva dagen. Oftast Star och Snap på ena sidan och Bonnie på andra sidan.


Jag har även fått bilder på kattungarna Junior och Pipsen. Dom har verkligen växt och har det superbra hos sin nya matte och husse. Visst är dom fina........

Pipsen

Junior


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar